latinica  ћирилица
10/04/2017 |  18:15 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Начелник Берковића без подршке већине? (ВИДЕО)

Од последње сједнице локалне скупштине коју чини тринаест одборника, начелник Општине Берковићи, званично, иза себе нема скупштинску већину.
Ненад Абрамовић - Фото: РТРС
Ненад АбрамовићФото: РТРС

Клуб одборника СДС-а, његове партије, напустила су два од седам одборника који су, уз подршку једног одборника Социјалиста, чинили већину. Хоће ли бити формирана нова тијесна већина, око СНСД-овог клуба, није извјесно.

Сада већ независни одборници, у писаном поднеску скупштинском руководству, навели су да нису сагласни са политиком странке. Да су напустили већину, потврдили су неизгласавањем Нацрта буџета. Начелник општине Ненад Абрамовић не негира да клуб његове странке није комплетан.

- Без обзира на гласање, мислим да су та два одборника ближа СДС-у него некој другој партији - каже Абрамовић.

Посриједи је неспоразум, тврде у скупштинском руководству. Нису могли да потврде ко чини већину у локалној скупштини.

- Они су званично рекли да су чланови СДС-а, али су прешли у незавинсе одборнике - каже Стефан Муратовић, предсједник Скупштине.

Јелена Лучић и Владимир Ђурица који су напустили СДС, нису жељели пред камеру. О преласку у неку другу странку, наводно, не размишљају. У СНСД-у кажу да постоји могућност да већину окупи њихова странка. Нису разговарали са независним одборницима.

Абрамовић каже да не види Лучићеву и Ђурицу у СНСД-у или некој другој партији.

Милован Шкрба, предсједник Клуба одборника СНСД-а наводи да су могући разговори са независним одборницима о формирању нове већине.

Абрамовић ће потврду о постојању или непостојању већине имати на наредној сједници, када ће се гласати о Нацрту буџета. Не вјерује у могућност распуштања скупштине и додаје да се СДС не боји избора.

Шкрба, пак, каже да је могуће распуштање локалног парламента и да све зависи од гласова независних кандидата.

За опозицију је буџет политички и потрошачки. Датум наредног засједања локалне скупштине није познат.