latinica  ћирилица
13/04/2017 |  14:48 ⇒ 14:53 | Аутор: РТРС

Купили крнтију и тамо нашли златне полуге! (ВИДЕО)

Поштени налазачи нађено благо предали су полицији. Ипак, надају се да ће на крају истраге моћи да га задрже.
У старом тенку нашли златне полуге вриједне милионе евра! - Фото: Novosti.rs
У старом тенку нашли златне полуге вриједне милионе евра!Фото: Novosti.rs

Ник Мед и Тод Чемберлин купили су стари тенк на И-беју за 30.000 фунти, а у његовом пртљажнику пронашли су златне полуге. Све то су забиљежили камером.

- Је ли то оно што мислим да јесте? Колико је тешко, је ли то злато? Тежи око пет-шест килограма!, узвикивао је Мед док је извлачио полугу.

Након што су извукли благо из Т54, тенка који је произведен у Кини, двојица пријатеља назвали су полицију како би пријавили свој проналазак.

- Нисам мислио да ћу икада ово урадити, али морамо да назовемо полицију. Не знам јесу ли вриједне милионе или стотине хиљада фунти. Али сигурно не желим да прећутим да сам нашао благо - казао је Мед.

Он се иначе бави препродајом и изнајмљивањем тенкова.

Иако зна да су шансе мале, нада се да ће на крају ипак моћи да задржи злато. Након што је Мед назвао станицу, два полицијска службеника дошла су до његове радионице. Исписали су му признаницу, коју сада чува у сефу у Лондону.

Мед претпоставља да ће истрага бити спроведена и у Кувајту, како би се утврдило одговара ли иједна полуга украденом злату током ирачке инвазије 1990. године.

- Шансе да задржимо злато су врло мале. Али имао сам неколико јако чудних позива. Један човјек ме је назвао и тврдио је да је пуковник војске Велике Британије и да је злато његово - казао је поштени налазач.

Портпарол полиције у округу Нортхемптону рекао је да не може да коментарише случај због истраге која је у току.

Извор: Спутњик