latinica  ћирилица
16/04/2017 |  09:54 ⇒ 10:24 | Аутор: РТРС

Братунац: Завршени "Дани позоришта"

Извођењем представе "Поздрави неког" локалног Аматерског позоришта "Милица Топаловић", у Братунцу је завршена шестодневна културна манифестација "Дани позоришта".
Братунац: представа "Поздрави неког" - Фото: СРНА
Братунац: представа "Поздрави неког"Фото: СРНА

Представа је урађена на основу текста Виде Огњеновић и Будимира Нешића и говори о дјеци која се налазе на друштвеној маргини, заборављена од свих.

У првих пет вечери, успјешне наступе на братуначкој позорници имали су познати београдски глумац Горан Султановић, Позориште младих из Зворника, Аматерско позориште Љубовија, Позориште "Маслачак" из Бијељине и глумац Нинослав Ћулум са монодрамом "Петар Пепо Бандић".

Директор братуначког Дома културе Радован Петковић каже да су "Дани позоришта" успјешно организовани, да су омогућили онима који воле позориште да неколико вечери уживају у позоришним представама и да се млади упознају са овом врстом умјетности.

"Радује нас да је међу посјетиоцима била већина младих, а наша жеља је управо да њима `приближимо` позориште", рекао је Петковић Срни.

Ова позоришна манифестација први пут је организована у Братунцу захваљујући позитивном пословању Дома културе у прошлој години и уз помоћ компанија "Грос" из Саса код Сребренице и "Технички ремонт" из Братунца.

"Обезбиједили смо средства и одлучили да организујемо `Дане позоришта` да бисмо обогатили културну понуду и садржаје у овом мјесту", истакао је Петковић.

Он је додао да су "Дани позоришта" допринос промоцији позоришне умјетности у овој средини и најавио да ће манифестација бити организована и сљедеће године.

Програм манифестације почео је 10. априла и сваке вечери је извођена по једна представа, а улаз за комплетан програм био је бесплатан.

Извор: СРНА