latinica  ћирилица
16/04/2017 |  17:19 | Аутор: РТРС

Кокос - чудотворна храна или само тренд?

Све више Американаца је заинтересовано за конзумирање здраве хране и производа, трговци задовољавају све већу потражњу тиме што нуде нове производе или представљају старе на потпуно нови начин, а један од најновијих трендова је - кокосов орах.
Кокос - Фото: РТРС
КокосФото: РТРС

Током посљедњих неколико година, кокосово уље и вода постали су популарни, уз све више производа од кокоса који су се појавили на полицама продавница.

То је разлог због којег је кокосов орах постао један од највећих трендова за 2017. годину, наводи Радио Глас Америке.

- Покреће метаболизам. Такође, дјелује антивирално, антибактеријски, антигљивично. Зато је одличан за имунолошки систем, за срце. Повећава ХДЛ и такође је добар за све врсте уринарних инфекција, болести бубрега, прекомјерну тежину. Могућности употребе кокосовог уља за ваше здравље су бескрајне - наводи Елиса Гудман, нутрициониста.

Не постоји, међутим, много истраживања о добробитима кокосовог уља за здравље. За разлику од других биљних уља, то је засићена маст која се повезује са срчаним обољењима. И док повећава ниво доброг холестерола, такође повећава лош холестерол, који такође повећава ризик од срчаних обољења. Иако можда није чудотворна храна, како тврде њене присталице, очекује се да ће производи од кокоса наставити да привлаче пажњу купаца, као и новац, наводи Глас Америке.

Извор: Танјуг