latinica  ћирилица
17/04/2017 |  13:36 ⇒ 13:43 | Аутор: РТРС

"Немањићи"- Представљен први званични трејлер (ВИДЕО)

Радио-телевизија Србије премијерно представља први званични трејлер за највећи пројекат који Јавни сервис реализује ове године, серију "Немањићи – рађање краљевине".
Серија "Немањићи - рађање краљевине" - Фото: Screenshot/YouTube
Серија "Немањићи - рађање краљевине"Фото: Screenshot/YouTube

Овим серијалом, РТС први пут реализује драмско-играну телевизијску обраду српског средњег вијека.

Стољећа која нас раздвајају од времена када је утемељена краљевина Србија на свом вјековном простору, не само да нису умањила значај тог чина, већ су у савременим тумачењима добила адекватни вид. Креативни одговор на изазов теме уклапа се у трендове телевизије у свијету која своју инспирацију налазе у "мрачном средњем вијеку". Прича о српској средњовјековној држави доноси личну драму, братоубилачки рат, романсу и невјерство, и има озбиљну политичку димензију.

У серији ће играти 218 глумаца и биће ангажовано 2.700 статиста, а снимаће се на више од 220 локација. Стефана Првовјенчаног тумачи Војин Ћетковић, улогу Стефана Немање игра Младен Нелевић, а улога Светог Саве повјерена је Драгану Мићановићу, Вукана Немањића игра Небојша Глоговац, док ће се у осталим улогама појавити Слобода Мићаловић, Нада Шаргин, Горан Султановић, Миодраг Мики Крстовић.

Почетак емитовања планиран је за крај ове године, у којој се обиљежава 800 година од крунисања Стефана Првовјенчаног.

Извор: РТС