latinica  ћирилица
18/04/2017 |  14:51 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

У другој половини седмице очекују се сусњежица и снијег (ВИДЕО)

У већини предјела у Републици Српској у другој половини седмице очекују се сусњежица и снијег.

До краја дана у већини предјела очекују се обилније падавине, које ће пратити нагли пад температуре. На планинама ће киша прећи у снијег, уз брзо формирање сњежног покривача, а дуваће и јак ветар, па ће бити услова за појаву вијавица. Током ноћи сусњежица и снијег падаће понегдје и у нижим предјелима.

Сутра се очекује киша на југу Републике Српске и у Семберији, у вишим предјелима снијег уз даљи раст сњежног покривача, док се у нижим предјелима очекују киша, сусњежица и снијег. Падавине ће бити јаче ујутру, док ће током дана постепено слабити, а дуваће умјерен до јак сјеверни вјетар.

Јутарња температура ваздуха од нула до пет, у вишим предјелима од минус три, док ће највиша дневна бити од три до 10, на југу 12 степени Целзијусових.

У четвртак, 20. априла, биће хладно и облачно вријеме уз сусњежицу и снијег у већини предјела, а само ће у Семберији и на југу падати киша. На југу киша престаје и поподне ће бити суво уз постепено разведравање и јаку буру, док ће јачих падавина бити на сјеверозападу.

Јутарња температура ваздуха од минус два до четири, а највиша дневна од два до седам, на југу до 12 степени Целзијусових.

Хладно и облачно вријеме уз кишу и сусњежицу, те снијег у вишим предјелима преовладаваће и у петак, 21. априла, осим на југу, гдје ће бити суво уз сунчане периоде. Поподне падавине ће постепено престати у већини предјела, док ће само на истоку и даље падати слаб снијег.

Јутарња температура ваздуха од минус два до четири, а највиша дневна од три до 10, на југу до 13 степени Целзијусових.

У суботу, 22. априла, неће бити падавина и доћи ће до постепеног разведравања са хладним јутром. Током дана биће претежно сунчано или уз сунчане интервале и умјерену облачност.

Јутарања температура биће од минус шест до минус један, на висоравнима до минус 11, а највиша дневна од седам до 12, на југу до 17 степени Целзијусових.

У недјељу, 23. априла, се очекује слична јутарња температура као претходног дана.

Извор: Срна