latinica  ћирилица
18/04/2017 |  16:03 | Аутор: РТРС

"Вивамедик" преузима градске Апотеке "Семберија" у Бијељини?

Апотека "Вивамедик" из Козлука код Зворника, као стратешки партнер, преузеће послове градске Апотеке "Семберија" у Бијељини, уколико се Скупштина града сагласи са оваквом одлуком Градске управе.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Уговор би био закључен на период од 15 година, уз могућност додатног продужења за још пет година.

У образложењу одлуке наводи се да је претходно дата сагласност на нацрт нотарски обрађеног уговора о преузимању пословања Апотеке "Семберија" Бијељина који је био понуђен на закључење Здравственој установи "Моја апотека" Бањалука, али се они нису изјаснили о достављеној понуди.

Исти уговор понуђен је на закључење сљедећем квалификованом понуђачу са јавног позива, а то је Здравствена установа Апотека "Вивамедик" Козлук, као сљедећи и једини преостали квалификовани понуђач за избор стратешког партнера Апотеке "Семберија" Бијељина.

Уговор би требало да закључе Град Бијељина, Апотека "Вивамедик" Козлук и Апотека "Семберија" Бијељина.

У образложењу се прецизира да се основни садржај уговора своди на издавање у закуп свих пословних простора у којима Апотека "Семберија" Бијељина обавља апотекарску дјелатност, без плаћања закупнине, али уз обавезу плаћања ПДВ-а.

Стратешком партнеру би се уступиле и све залихе лијекова као и инвентар и опрема Апотеке "Семберија".

На име оваквог издавања у закуп пословних простора, стратешки партнер је обавезан да измири сва дуговања која има Апотека "Семберија", да преузме све запослене који имају валидан уговор о раду, уз преузимање потраживања која има Апотека "Семберија", као повјерилац у својим досадашњим пословним односима.

Одлука о давању сагласности на нацрт уговора о преузимању послова биће пред градским одборницима у петак, 21. априла.

Извор: Срна