latinica  ћирилица
19/04/2017 |  11:14 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Поштанска марка поводом 70 година "Електрокрајине" (ВИДЕО)

Директор "Пошта Српске" Јасминка Кривокућа уручила је данас у Бањалуци директору "Електрокрајине" Секи Кузмановић поштанску марку издату поводом 70 година постојања и рада овог електродистрибутивног предузећа.
Електрокрајина - поштанска марка - Фото: РТРС
Електрокрајина - поштанска маркаФото: РТРС

Кривокућа је рекла новинарима да "Поште Српске" издају поштанске марке поводом значајних јубилеја, као што је и овај, те за јубилеје који се односе на историјске, спортске, културне и друге догађаје.

Кузмановићева је навела да је "Електрокрајина" највеће електродистрибутивно предузеће у Републици Српској и да електричном енергијом снабдијева више од 252.000 купаца са подручја два града и 19 општина западног дијела Српске, односно 48 одсто свих потрошача у Српској.

Она је додала да ово предузеће дјелује кроз мрежу од 10 организационих јединица и дирекцију која обједињује све функције предузећа и да се развија у модеран пословни систем усмјерен ка развоју дистрибутивне мреже и задовољењу потреба купаца електричне енергије, те унапређењу пословних и финансијских резултата.

Кузмановићева је подсјетила и на различите називе и организационе форме овог предузећа од његовог настанка, 1947. године, које је посљедњи пут трансформисано у зависно акционарско друштво у већинском власништву Мјешовитог холдинга "Електропривреде Републике Српске".

Проректор бањалучког Универзитета Лука Кецман рекао је да је дизајн поштанске марке и лого јубилеја урадила Катедра за графички дизајн Академије умјетности, наглашавајући да је то један од примјера сарадње овог Универзитета и привреде.

Поштанска марка штампана је у тиражу од 10.000 примјерака у апоену од 90 фенинга.

Поводом јубилеја, 24. априла у Банском двору биће одржана свечана Академија и постављена изложба фотографија о раду овог предузећа.