latinica  ћирилица
19/04/2017 |  18:55 ⇒ 20/04/2017 | 07:31 | Аутор: РТРС

"Спавајте младићи"- Филм о трагично страдалим радницима РТРС-а (ВИДЕО)

Документарни филм "Спавајте младићи", аутора Зорана Пејичића, посвећен је свим нашим трагично страдалим колегама, који су током минулог рата учествовали у стварању Радио-телевизије Републике Српске, једном од темељних стубова Републике Српске.
Спавајте младићи - Фото: РТРС
Спавајте младићиФото: РТРС

"Спавајте младићи", је документарна прича о Саши Колевском, Горану Пејчиновићу, Младену Обрадовићу, Љуби Керкезу и Драгану Клачару, радницима РТРС-а, страдалим у току рата на радним задацима, али и свим нашим колегама из других српских медијских кућа који су, борећи се за истину положили животе на олтар Отаџбине.

Ово је филм о припадницима "седме силе" који су погинули током рата и умрли послије рата, онима који су рањени у тијело и душу и годинама носе тешке ране у свом срцу. Посвећен је свима који су учествовали у великом подвигу, стварања Републике Српске.

Документарни филм "Спавајте младићи" урадила је екипа РТРС-а; аутор Зоран Пејичић, сниматељ Бојан Трнић, монтажер Жарко Калаба, тон Драган Бошњак, расвјета Марио Паљевић, Марко Станчевић и Славиша Вуколић.