latinica  ћирилица
19/04/2017 |  20:30 ⇒ 20/04/2017 | 07:45 | Аутор: РТРС

Милиновић: РТРС најмодернији Јавни сервис (ВИДЕО)

Генерални директор Радио-телевизије Републике Српске Драшко Милиновић рекао је вечерас да је поносан што је наша кућа успјела да сачува све то што су постигли људи који су 1992. године кренули да стварају Републику Српску, а потом и медијски простор Српске, те да смо тако успјели да сачувамо и тај идентитет и традицију и да заједно са Републиком Српском очувамо њене институције.
Драшко Милиновић, генерални директор РТРС-а - Фото: РТРС
Драшко Милиновић, генерални директор РТРС-аФото: РТРС

"У том смислу, прво желим да се захвалим свим људима који су на било који начин допринијели да РТРС настане, избори се са свим, да тако кажем изазовима, од тог подухата 1992. па до данашњег дана - ових 25 година", изјавио је вечерас Милиновић.

Говорећи о јубилеју, Милиновић је рекао да је РТРС данас почео и да емитује сигнал у формату 16:9, а да смо први пустили и тестни дигитални сигнал и изразио наду да ћемо и даље бити лидери у преласку са аналогног на дигитално емитовање.

Коментаришући програм обиљежавања 25 година РТРС-а, Милиновић каже су и гледаоци могли да виде комплетан програм, од освећења и откривања спомен плоче оним људима који су своје животе уградили у темеље наше куће, па до свечаног пријема, те изаразио наду да ће вечерашњи концерт бити прави спектакл.

"Ово вечерас је просто нешто што осјећамо да смо дужни нашим гледаоцима и грађанима да понудимо, а то је прослава како доликује за тих 25 година, на можда мало неуобичајен начин, с обзиром да ово до сада није рађено код нас" напоменуо је Милиновић.

Он се овом приликом захвалио свим људима који су пружили подршку РТРС-у и који су послали честитке, те позвао све грађане да дођу вечерас на плато и буду дио вечерашњег спектакла.