latinica  ћирилица
20/04/2017 |  08:01 | Аутор: РТРС

Коловози мокри, снијег и поледица у вишим предјелима

На већини путева у Републици Српској јутрос се саобраћа по мокрим и клизавим коловозима, док на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја има мјестимично угаженог снијега, а могућа је и поледица, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На подручју Кнежева током ноћи је пало 20 центиметара снијега и на том подручју је отежан саобраћај.

На свим дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље или камења на коловоз.

Због извођења бојевог гађања Оружаних снага БиХ на војном полигону Мањача данас од 8.00 до 16.00 часова биће извршена привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Хан Кола-Стричићи.

Током обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни пут Хан Кола-Леденице-Стричићи.

Ради постављања расвјете на прикључној рампи на ауто-пут биће измјена у режиму саобраћаја на магистралном путу Градишка-Бањалука, у мјесту Клашнице. Саобраћај ће бити регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћа се без посебних ограничења, по мокрим и клизавим коловозима.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, у рејону Љељенче, због санације коловоза саобраћа се наизмјенично, једном траком од 7.00 до 17.00 часова.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја, до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Због деминирања на снази су привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови у току су и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. Од 8.00 до 16.00 саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова саобраћај се обуставља у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, због радова је измијењен режим саобраћања.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута, Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова у Црној Гори, на граничном прелазу Клобук, Илино Брдо-Вилуси, саобраћај се обуставља од 9.00 до 11.00 и од 13.00 до 15.00 часова.

Дуже колоне возила повремено се формирају на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања због радова који још трају на подручју Хрватске.

Извор: СРНА