latinica  ћирилица
20/04/2017 |  10:02 | Аутор: РТРС

Енрике: Скидам капу Јувентусу

Тренер Барселоне Луис Енрике рекао је послије елиминације из Лиге шампиона да је његовом тиму недостајало оштрине у завршницама акција.
Луис Енрике (фото:gsp.ro) -
Луис Енрике (фото:gsp.ro)

"То је фудбал. Хтјели смо да играмо у брзом ритму, да упутимо много удараца у оквир гола, али недостајало нам је оштрине у завршници акција. Била је то квалитетна утакмица између двије веома добре екипе. Скидам капу Јувентусу, стварно, јер су на крају били бољи", рекао је Енрике.

Барселона је елиминисана из Лиге шампиона од Јувентуса који је у двомечу сачувао своју мрежу и на крају укупним резултатом 3:0 изборио пласман у полуфинале.

"Имају одличног тренера, сјајне и играче и све што је потребно да се освоји Лига шампиона, али имаће велику конкуренцију у осталим полуфиналистима", рекао је Енрике.

Дефанзивац Барселоне Ђерар Пике казао је да је Јувентус заслужио пласман у полуфинале.

"Гледајући обје утакмице, Јувентус је био бољи и заслужио је да се нађе у полуфиналу. Желим им све најбоље у наставку јер мислим да могу да освоје Лигу шампиона", рекао је Пике.

Јувентус је на Камп Ноу сачувао своју мрежу, али није ни успио да постигне гол.

"Било је тешко направити преокрет послије онакве прве утакмице, али смо имали неколико пропуштених шанси. Како је вријеме пролазило, тако је постајало све јасније да нећемо остварити циљ. Јувентус зна како да се брани и то је још једном показао. Играли су онако како им одговара", казао је Шпанац.

Извор: Б92