latinica  ћирилица
20/04/2017 |  15:40 | Аутор: РТРС

Соколац: Продужена сезона гријања

У соколачкој Топлани су наставили да испоручују топлотну енергију до крајњих корисника и након истека званичне сезоне гријања због лоших временских услова и сњежних падавина.
Соколац - Фото: илустрација
СоколацФото: илустрација

Дејан Томић, директор Јавног комуналног предузећа "Соколац" у оквиру кога послује и Топлана, за Срну је изјавио да ће сезона гријања бити продужена максимално до 1. маја, уколико потрају лоше временске прилике.

"Корисницима наших услуга загријаваћемо станове и пословне просторије у складу са временским условима, све док просјечна дневна температура не буде изнад 12 степени", каже Томић.

Он подсјећа да је прошле године за Топлану на Сокоцу сезона гријања трајала до 15. маја, јер су то захтијевале временске прилике.

Сезону која је при крају у соколачкој Топлани цијене као добру, иако су, како тврде током зиме, имали неколико прекида због отклањања кварова и зато очекују редовнију наплату гријања од корисника.

Топлана на Сокоцу загријава укупно 27.000 метара квадратних, од чега је 19.000 метара квадратних стамбеног и 6.000 метара квадратних пословног простора.

Физичка лица плаћају гријање једну конвертибилну марку плус ПДВ по метру квадратном, правна три КМ плус ПДВ, а образовне и здравствене установе 1,60 КМ плус ПДВ.

Извор: Срна