latinica  ћирилица
20/04/2017 |  17:04 | Аутор: РТРС

Више од 7.000 такмичара на Београдском маратону

За учешће на 30. Београдском маратону у суботу, 22. априла, пријавило се више од 7.000 такмичара из 70 земаља, што ће бити нови рекорд овог маратона, саопштили су организатори.
Београдски маратон - Фото: ТАНЈУГ
Београдски маратонФото: ТАНЈУГ

Замјеник градоначелника Београда Андреја Младеновић је на конференцији за новинаре позвао грађане да учествују на маратону, полумаратону и трци задовољства у суботу, 22. априла.

"Позивам Београђане да дођу са децом на маратон и буду део историје", рекао је Младеновић, наводећи да се у суботу не очекује киша и да ће бити лијепо вријеме за трку.

Он је најавио да на маратон у Београд долазе бројни асови.

"Хвала организаторима на визији што промовишу Београд, земљу и наш спорт. Драго ми је што Београд постаје центар спорта и по томе препознат у свету", рекао је Младеновић.

Свјетски рекордер у скоку у вис Хавијер Сотомајор захвалио је што другу годину заредом има прилику да буде у Београду.

Најбоља маратонка свих времена Роза Мота, која је била и промотер маратона 2011. године, нагласила је да осјећа велику част због доласка у Србију.

"Спорт се не врти око побједа, већ да се ствара пријатељство. Надам се да ћу бити овдје и када буде 50. маратон", рекла је Мота.

Представник "Хемофарма" Сузана Ђорђевић изразила је задовољство што је та компанија партнер Београдског маратона, нагласивши да је ова компанија одувијек промовисала спортске активности.

Београдски маратон, 30. по реду, одржава се у суботу, 22. априла од 10.00 часова.

Извор: Срна