latinica  ћирилица
20/04/2017 |  17:30 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Нова сензација: Послије Мареја елиминисан и Вавринка

Послије испадања првог носиоца Ендија Марија, на Мастерсу у Монте Карлу догодило се ново изненађење – елиминисан је Стан Вавринка.
Станислас Вавринкa - Фото: bbc.co.uk
Станислас ВавринкaФото: bbc.co.uk

Вавринка, који заузима трећу позицију на АТП листи, поражен је у трећој рунди од Уругвајца Пабла Куеваса, резултатом 6:4, 6:4.

Момак из Конкордије одиграо је савршен меч – пошто је пропустио двије брејк лопте на старту, није се стегао, већ је кренуо да напада и контролише ритам. Први пут је сервис ривалу одузео за 2:1, да би стечену предност лако сачувао до краја сета.

Играо је разноврсно, мало је греијшио и интелигентним рјешењима потпуно разоружао Швајцарца. Први гем другог сета био је одлучујући – направио је брејк из прве шансе и онда рутински привео сусрет крају.

До једне од највећих побједа у каријери стигао је након избацивања Виктора Троицког, а сада га чека дуел са Луком Пујем, који је прошао већ послије три гема са Адријаном Манарином.

Шампион из 2014. године неће изгубити много бодова јер је прошле сезоне заустављен у четвртфиналу од каснијег освајача Рафаела Надала.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 4.273.775 евра.