latinica  ћирилица
20/04/2017 |  17:48 | Аутор: РТРС

Бималу на Новосадском сајму пет медаља за квалитет

Компанија Бимал из Брчког освојила је велики шампионски пехар и пет златних медаља за квалитете сунцокретовог и екстрадјевичанског уља на 84. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду.
Компанија Бимал - Фото: илустрација
Компанија БималФото: илустрација

Информативна служба Бимала, који послује у саставу Студен холдинга, саопштила је да је константно улагање у квалитет производа предуслов за успјех и препознатљивост Бимал бренда.

- Потврда нашег доброг рада су значајне награде и признања које нам додјељују еминентни стручњаци и академска јавност. Залагање да потрошачи нашег уља увијек користе квалитетан производ, примат је у нашем пословању - рекла директорка корпоративних комуникација Студен холдинга, Наташа Пуцар.

Да би испунио своје циљеве, Бимал је, како је наведено, примијенио систем квалитета у складу са међународним стандардима ИСО 9001:2008, ХАСАП, ИФС и ИСЦЦ, а документујући "Кошер" и "Халал" сертификате потпуно се прилагодио потребама тржишта.

Од 2002. године, од када је члан Студен холдинга, фабрика за производњу јестивог уља Бимал повећала је своје производне капацитете, а унапређењем погона Бималје до данас упетостручио капацитете прераде сјемена уљарица са 26.000 тона годишње на садашњих 120.000 тона прерађеног сјемена, истиче се у саопштењу.

Извор: СРНА