latinica  ћирилица
20/04/2017 |  19:48 ⇒ 21:11 | Аутор: РТРС

Априлски снијег донио невоље – саобраћај успорен, села без струје (ВИДЕО)

Иако је календарски прољеће, снијег у априлу широм Српске. Висина снијега на планинама је и до пола метра. Највеће проблеме причинио је у саобраћају, и снабдијевању електричном енергијом.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Снијег висине и до пола метра, прекинуо је каледнарско прољеће и оставио поједина села Сарајевско романијске регије без електричне енергије. Екипе Електродистрибуције Пале већ неколико дана раде на отклањању кварова.

Осим застоја у дистрибуцији електричне енергије априлски снијег ствара проблеме и на путевима.

Снијежни покривач направио је проблеме и на платоу Мањаче, посебно у селу Горњи Лусићи. Велике падавине и у општини Кнежево, па је отежан саобраћај на тој дионици пута Бањалука - Сарајево. Проблема има на подручју Шипова и Мркоњић Града.

 Док је на планинама понегдје и до пола метра снијега у равницама сусњежица, киша и ниске температуре. Метеоролози кажу падавине још ноћас и сутра, да би дошло до разведравања, које ће петак и суботу учинити још хладнијим.

У петак и суботу разведравање што ће довести до још већег захлађења, понегдје на планинама у суботу и до -10 и у поједним дијеловима Српске и појава мраза.

Стабилизацију времена и више температуре метеоролози очекују почетком наредне седмице.