latinica  ћирилица
20/04/2017 |  20:01 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Погинуо освајач сребрне медаље у скок у вис на ОИ у Пекингу

Освајач сребрне медаље у скок у вис на Олимпијским играма у Пекингу Јамајчанин са британским пасошем Џермејн Мејсон (34) погинуо је у саобраћајној несрећи у Кингстону.
Џермејн Мејсон - Фото: Getty Images
Џермејн МејсонФото: Getty Images

Мејсон је у тренутку трагедије био у друштву Јусеина Болта и Мајкла Фратела, а настрадао је приликом пада са моторног бицикла на Јамајци.

Њих тројица су се у колони мотоциклима враћале са журке, када је освајач сребра са ОИ у Пекингу, изгубио контролу у покушају да избјегне возило које му је ишло у сусрет и на лицу мјесту подлегао повредама.

Мејсон је за собом оставио петогодишњег сина, а смрт га је задесила у граду у којем се и родио, с обзиром на то да је за Велику Британију наступао због држављанства које је имао по оцу.

Мејсон је у својој дисциплини власник и државног рекорда Јамајке (2,34 метра), у коју се вратио да живи када је завршио професионалну каријеру.

Мејсон је од 2003. године наступао за Велику Британију, а на ОИ у Пекингу три године касније је освојио сребро прескочивши 234 центиметра. Злато је тада припало Русу Андреју Силнову који је прескочио 236 цм.

За Јамајку је освојио сребро на свјетском јуниорском првенству 2000. у Чилеу, те бронзу на првенству двије године касније у Кингстону.

Извор: Агенције