latinica  ћирилица
20/04/2017 |  20:31 ⇒ 22:58 | Аутор: РТРС

Денвер не стопира Јокића

Поводом информације да Денвер не жели да Никола Јокић игра за Србију на Евробаскету, предсједник КСС Предраг Даниловић огласио се саопштењем које садржи и обраћање генералном менаџеру Нагетса Артурасу Карнишовасу.
Никола Јокић - Фото: Getty Images
Никола ЈокићФото: Getty Images

На питање да ли и зашто Денвер забрањује наступ Јокића за Србију, бивши литвански ас је одговорио:"На основу договора ФИБА и НБА, не можемо и нећемо спријечити Николу да игра за Србију. О овоме сам већ разговарао са Сашом Ђорђевићем".

Даниловић истиче да КСС не жели да даје шансу за било какво погрешно извјештавање о потенцијалним отказима играча.

- С обзиром на учесталу непрофесионалност да се о кандидатима за кошаркашку репрезентацију прве вијести о евентуалном отказивању учешћа често шаљу кроз медије преко трећих лица, умјесто да се најприје обавијести КСС, желимо да укратко објаснимо истиниту чињеницу. Ниједан НБА, нити било који други клуб, нема право ни могућност, осим у случају повреде, да својим играчима који су под уговором забрани играње за националне тимове, из много разлога. Прије свега, јер се кроз репрезентативне припреме и такмичења играчи развијају и враћају у клубове много бољи и зрелији. Клубовима је у директном интересу да што више њихових играча постану стандардни репрезентативци, поготово оних репрезентација које имају шансу да се кроз такмичења боре за освајање медаља.

Информацију да Денвер не жели да Јокић проведе љето са репрезентацијом због намјере ове НБА франшизе да поради на његовој физичкој спреми, пласирао је његов менаџер Миодраг Ражнатовић.

Извор: Вечерње новости