latinica  ћирилица
21/04/2017 |  08:10 | Аутор: РТРС

И данас отежан саобраћај на подручју Кнежева

У Републици Српској и даље се саобраћај најтеже одвија преко Кнежева, на путу Карановац-Угар, према Травнику, гдје вјетар на коловоз наноси мокар снијег, тако да је чишћење и посипање веома отежано и успорено, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Отежано се одвија саобраћај и преко Романије, а за теретна возила са приколицом и шлепере на снази је забрана саобраћаја на овом путном правцу.

Мјестимично расквашеног снијега има и на превојима Млиништа, Рогој и Борја, али се саобраћа редовно, без застоја.

Због ниске јутарње температуре могућа је поледица, посебно у вишим, планинским предјелима, преко мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима.

У нижим подручијима повремено пада киша или сусњежица, па су коловози мокри и клизави.

На свим дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље или камења на коловоз.

Неопходна је максимално опрезна и спорија вожња, уз обавезну употребу зимске опреме.

Ради постављања расвјете на прикључној рампи на ауто-пут биће измјена у режиму саобраћаја на магистралном путу Градишка-Бањалука, у мјесту Клашнице.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћа се без посебних ограничења, по мокрим и клизавим коловозима.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, у рејону Љељенче, због санације коловоза саобраћа се наизмјенично, једном траком од 7.00 до 17.00 часова.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја, до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Због деминирања на снази су привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови у току су и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. Од 8.00 до 16.00 саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова саобраћај се обуставља у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, због радова је измијењен режим саобраћања.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута, Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања повремено се формирају дуже колоне возила због радова који још трају на подручју Хрватске.

На граничном прелазу Клобук, Илино Брдо-Вилуси, саобраћај се обуставља од 9.00 до 11.00 и од 13.00 до 15.00 часова, због радова у Црној Гори.

Извор: СРНА