latinica  ћирилица
21/04/2017 |  08:51 ⇒ 09:05 | Аутор: РТРС

Велики преокрет Кливленда, побједе Милвокија и Мемфиса

Кошаркаши Кливленда побиједили су рано јутрос у гостима Индијану са 119:114 и тако дошли на корак од пласмана у другу рунду плеј-офа НБА лиге, док су Милвоки и Мемфис савладали фаворизоване ривале.

Милвоки је побиједио Торонто са 104:77 и тако повео са 2:1 у серији, док је Мемфис био бољи од Сан Антонија 105:94 и тако смањио предност ривала на 2:1.

Кливленд је побиједио после великог преокрета и вођства противника од 25 поена разлике на полувремену. То је било највећа предност коју је неки тим надокнадио у историји плеј-офа НБА лиге. Кавалирси сада воде 3:0 и једна побједа их дијели од пласмана у полуфинале Истока.

Кавалирси су до преокрета дошли сјајном трећом четвртином, коју су добили 35:17, и коју је водио Леброн Џејмс са 13 поена.

Џејмс је меч завршио својим 17. "трипл-даблом" у каријери у плеј-офу са 41 поеном, 13 скокова и 12 асистенција. Пол Џорџ је имао учинак за Индијану од 36 поена, 15 скокова и девет асистенција.

Милвоки је код куће био сигуран против Торонта, пред препуним и бучним Бредли центром, што је повело Баксе да доминирају од првог минута. Крис Мидлтон предводио је младу екипу са 20 поена, док је Јанис Адетокунбо додао 19 поена и осам скокова, а Грег Монро 16 поена и седам скокова.

Милвоки је био шести на Истоку, а Торонто трећи. Тим из Висконсина није побиједио у плеј-оф серији још од 2001. године, када је играо у финалу конференције.

"Било је одлично од прве акције. Било је баш, баш забавно да се игра пред тако сјајним навијачима. Надам се да ће нам показати још љубави и бити гласни и у четвртој утакмици", рекао је Адетокунбо после меча.

Торонто је дјеловао збуњено на терену, а у првој четвртини је погодио само четири шута из 18 покушаја. Демар Дерозан је остао без коша из игре, а свих својих осам поена погодио је са линије пенала. Најефикаснији у Репторсима били су Кајл Лаури и Дилон Рајт са по 13 поена.

"Пали смо у њихову замку. Нисмо извршили буквално ниједан део наше игре", рекао је тренер Торнота Двејн Кејси.

Мемфис је на свом терену побиједио Сан Антонио са 105:94, предвођен Мајком Конлијем, који је меч завршио са 24 поена и осам асистенција. Гризлији су тако смањили на 2:1 у серији првог кола Запада, а тренер екипе Дејвид Физдејл, коме је ово прва сезона, дошао је до своје прве плеј-оф побједе.

Марк Гасол и Зек Рендолф постигли су по 21 поен за Мемфис, који је у једном тренутку другог полувремена водио и са 22 поена.

Најефикаснији у Сан Антонију био је Кавај Ленард са 18 поена. Ламаркус Олдриџ додао је 16, а Кајл Андерсон 15 поена. Тренер Грег Поповић углавном је у четвртој четвртини одмарао своју прву петорку.

Извор: Бета