latinica  ћирилица
21/04/2017 |  12:57 ⇒ 18:27 | Аутор: РТРС

Пендеш: Није спорно обраћање предсједника Српске

Није спорно да се и ове године на обиљежавању Дана Војске Републике Српске /ВРС/ и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага /ОС/ БиХ обрати и предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавила је данас у Сарајеву министар одбране у Савјету министара БиХ Марина Пендеш.
Марина Пендеш     (Фото:bportal.ba) -
Марина Пендеш (Фото:bportal.ba)

Она је нагласила да то никада до сада није био проблем и да вјерује да то неће бити проблем ни наредних година када се буде обиљежавао Дан ВРС и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука ОС БиХ.

Пендешева је рекла новинарима да је упит који је из Министарства одбране БиХ отишао у Предсједништво БиХ несмотрен, али да то није урађено намјерно.

"Упит је отишао у моменту када из објективних разлога није било ни министра ни његових замјеника и можда нису биле добро схваћене раније донесене одлуке", рекла је Пендешева и додала да је овај пропуст отклоњен.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић раније је саопштио да је Предсједништво БиХ примило допис Министарства одбране БиХ у вези са прославом Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука ОС БиХ и Дана ВРС, којим се тражи став у вези са програмом прославе и обраћањем предсједника Српске на централној свечаности.

Војска Српске Републике основана је 12. маја 1992. године одлуком Народне скупштине Српске Републике БиХ у Бањалуци.

Извор: СРНА