latinica  ћирилица
21/04/2017 |  13:25 | Аутор: РТРС

Вулин: Муслију својим изјавама позива на трећи балкански рат

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин рекао је да предсједник општине Бујановац Јонуз Муслију својим изјавама, да је унија Албаније и Косова "бесмислена без Прешевске долине, Медвеђе, Бујановца и Прешева", позива на трећи балкански рат.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Вулин каже и да Муслију, који је и предсједник Националног албанског савјета, позива на рушење уставног поретка и територијалног интегритета Србије.

"Његова изјава је јасан напад на уставни поредак и територијални интегритет Србије. Ово треба да коментаришу надлежни државни органи и он би за ово морао да одговара", рекао је Вулин новинарима у Бујановцу.

Он истиче да ова изјава није нека политичка изјава, нити лични став, већ позив на рушење уставног поретка и угрожавање територијалног интегритета Србије.

"Ово је наставак онога што је учинио /албански премијер /Еди Рама, што је наставио /предсједник самопроглашеног Косова/ Хашим Тачи, то је позив на трећи балкански рат за стварање велике Албаније", каже Вулин.

Он је позвао ЕУ и НАТО да реагују и казне Раму што покушава да изазове балкански рат.

"Онај ко мисли да ће се рат водити само на територији Србије, заборавља да се `велика Албанија` протеже и на Македонију, Грчку и Црну Гору. Никада се ниједан балкански рат није водио на територији само једне земље и зато НАТО треба да обузда своју чланицу Албанију", истакао је Вулин.

Он је поновио да Србија жели мир и стабилност у региону и да не жели да ратује.

"Немамо ниједну дјечију главу за бацање. Албанија Едија Раме изгледа да има вишак дечијих глава. Изгледа да има вишак глава да баци у неком бесмисленом рату", рекао је Вулин и затражио од Националног савјета Албанаца да се изјасни да ли је изјава Муслијуа и њихов став или само став једног човјека.

Извор: СРНА