latinica  ћирилица
21/04/2017 |  13:38 | Аутор: РТРС

Радојичић: УСАИД заинтересован за развој пословне зоне Рамићи

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да су представнци Амбасаде САД и УСАИД-а изразили намјеру да помогну у развоју пројекта изградње пословне зоне Рамићи, који ће омогућити квалитетно запошљавање.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је, приликом представљања овог пројекта представницима Усаида, навео да је издвојено 900.000 КМ за наставак изградње на комуналној инфраструктури, те да је још 190.000 КМ планирано у буџету за проширење Зоне.

"Желим захвалити за партнерство у овом послу и њиховој подршци, која много значи за развој Бањалуке", рекао је Радојичић новинарима у Пословној зони Рамићи, након састанка са представницима Усаида и Амбасаде САД у БиХ.

Он је истакао да је међу приоритетима града развој индустријских зона, с циљем квалитетног запошљавања.

"Град је већ администартивни центар, има развијене услуге, те нам је интерес да Бањалука добије што више производних субјеката и да се људи запошљавају у реалном сектору", рекао је Радојичић.

Он каже да се с тим циљем развија и ова индустријска зона, те да је у њој већ десет субјеката, који су у различитим фазама изградње, истичући да је план да се преостали простор и објекти комплетирају ове године.

"Осим тога, већ улазимо у припрему првоукњижавања земљишта, а затим и припрему комуналне инфраструктуре друге пословне зоне која ће бити код бившег предузећа `Јелшинград`", навео је Радојичић.

Амбасадор САД у БиХ Морин Кормак изразила је задовољство што је данас у Бањалуци и што има прилику да са представницима града разговара о економском развоју.

"Подржавамо економски развој у бројним локалним заједницама у БиХ, али наша подршка има резултате само тамо гдје имамо јака и чврста партнерства. Веома ми је драго што Бањалука има планове да отвара нове компаније и нова радна мјеста", рекла је Кормакова.

Директор Усаида Питер Дафи рекао је да ова агенција има већ дугу историју сарадње са Бањалуком, због чега су често гости у овом граду.

"Приоритет за све нас је да пронађемо начине да отворимо нова радна мјеста, те смо данас у овој индустријској зони за коју сматрамо да има добар потенцијал да се развија и шири", рекао је Дафи.

Према његовим ријечима, циљ подршке развоју ове индустријске зоне је да у њој послује што више предузећа.

"Осим тога, разговарали смо и о унапређењу вјештина оних који ту раде, те да се ради и на стручном усавршавању и пословном развоју и отварању нових компанија", рекао је Дафи.

Извор: СРНА