latinica  ћирилица
21/04/2017 |  14:59 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

У суботу ујутро мраз, током дана умјерено облачно (ВИДЕО)

Републици Српској и Федерацији БиХ у суботу ће прије подне бити хладно вријеме са мразом, а током дана умјерено облачно уз дневну температуру од осам до 15 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити хладно уз мраз у већини предјела и претежно ведро. Само ће на сјевероистоку на подручју Семберије бити облачније уз температуру мало изнад нуле, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана биће топлије, на југу и западу претежно сунчано уз мало облака, у осталим предјелима умјерено облачно.

Дуваће слаб до умјерен западни и југозападни вјетар.

У недјељу ујутру биће промјенљиво облачно, а на сјеверу облачно са слабом кишом. Падавинска зона ће се са сјевера током пријеподнева ширити ка осталим предјелима и донијеће слабу кишу и свјежије вријеме.

На вишим планинама понегдје ће падати слаб снијег. Поподне, прво на сјеверу а касније и у осталим крајевима, киша ће престати уз дјелимично разведравање.

Температура ваздуха данас у 14.00 часова: Бјелашница минус девет, Чемерно минус два, Хан Пијесак, Иван-седло и Соколац нула, Гацко и Сарајево један, Невесиње, Бугојно, Јајце, Сребреница и Тузла три, Ливно и Зеница четири, Фоча, Вишеград и Градачац пет, Бијељина, Добој, Дрвар и Зворник шест, Бањалука седам степени Целзијусових.

У Билећи и Бихаћу у 14.00 часова измјерено је осам степени, у Приједору девет, Мостару и Требињу 11, те у Неуму 12 степени Целзијусових.