latinica  ћирилица
21/04/2017 |  15:01 ⇒ 15:06 | Аутор: РТРС

ПДП напао РТРС због саопштења МИП-а БиХ

Сакривањем од јавности јучерашњег саопштења из Министарства иностраних послова БиХ о допису из МИП Израела којим се потврђује да представништво Републике Српске у Израелу не постоји, јавни сервис Републике Српске поново је прекршио Закон о РТРС којим се обавезује на благовремено, тачно, истинито и непристрасно извјештавање јавности, наводи се у саопштењу ПДП-а.
ПДП -
ПДП

У ПДП наводе, да "у јучерашњим централним информативним емисијама, иако је стигла званична потврда, ни једном рјечју није споменуто да представништво Републике Српске у Израелу - не постоји".

"Разлог је, наравно, познат јер би објављивањем ове информације РТРС, као блиски и одан пријатељ власти, посвједочио о резултату скандалозне афере. РТРС би, да је то објавио, потврдио да власт Републике Српске у протекле двије године обмањује јавност у вези са овим представништвом и исплаћује новац из буџета Републике Српске на ко зна коју адресу", наводи се у саопштењу ПДП-а.

Тиме би, како наводе, РТРС показао да су "у праву функционери ПДП који инсистирају да се ова афера разријеши, а које су у протекле двије седмице, на најгнуснији могући начин, облатили у својим емисијама".

"Иста та телевизија, након ужасних оптужби и увреда Арие Ливнеа на рачун предсједника и потпредсједника ПДП Бранислава Бореновића и Игора Црнатка у специјалном 17-оминутном издању Дневника плус на Велики петак није нашла адекватан термин за одговор наших функционера. Подсјећамо да смо, како би се обратили јавности, на шта имамо право по закону, термин за гостовање у Дневнику плус РТРС тражили од директора и главног уредника Информативног програма РТРС", наводе се у саопштењу ПДП-а.

Све ово показује, тврде, да се Радио-телевизија Републике Српске оваквим радом сврстала се на страну која ради против интереса Републике Српске.