latinica  ћирилица
21/04/2017 |  15:35 | Аутор: РТРС

Сахрањена новинарка Верица Ћалић

У присуству породице, великог броја пријатеља и радних колега данас је на централном градском гробљу у Бањалуци сахрањена Верица Ћалић, истакнути и дугогодишњи новинар Новинске агенције Републике Српске – СРНА.
Верица Ћалић - Фото: СРНА
Верица ЋалићФото: СРНА

Опраштајући се од Ћалићеве у име колега, новинар бањалучког Дописништва Срне Миломир Савић рекао је да је њен живот био искрена преданост српској идеји и православљу, те стална и непрекидна борба за истином и правдом, некаква лична борба између добра и зла, за праведније и слободније друштво, што је за посљедицу имало нарушавање здравља и настанак тешке болести.

"Колеге са посла и ја, који сам имао ту привилегију и част да годинама радим са тобом у Срни, памтићемо те као веома строгог, али праведног шефа Дописништва у Бањалуци", истакао је Савић.

Он је рекао да је Верица Ћалић својим знањем и писменошћу могла служити само као примјер свима у колективу, а посебно младим новинарима како да напишу агенцијску вијест - да увијек мора имати двије стране, тачна, објективна и крајње професионално написана, те да буду брзи.

Ћалићева је преминула 19. априла у Бањалуци послије тешке болести у 71. години.

Рођена је 1946. године у Ласлову у Барањи, а новинарску каријеру почела у Радију Осијек, гдје је и радила до 1991. године.

Највећи дио радног вијека провела је радећи у Срни /од 9. октобра 1993. до 14. јула 2011./ као новинар и шеф Дописништва у Бањалуци, одакле је и отишла у заслужену пензију. Радила је и за Радио-телевизију Републике Српске.

Током ратних дешавања била је дописник удружених радио-станица Србије.

Дипломирала је на Универзитету у Загребу, а по занимању је била професор компаративне књижевности и француског језика.

Била је члан Управног одбора Удружења Срба избјеглих из Крајине и Хрватске са сједиштем у Бањалуци.

Извор: Срна