latinica  ћирилица
21/04/2017 |  16:04 ⇒ 18:50 | Аутор: РТРС

Бањалука: Радојичић отворио ново дјечије игралиште

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић отворио је данас у насељу Борик ново дјечије игралиште, које је донирала компанија "Микрофин" за шта је издвојила 60.000 КМ.
Дјечије игралиште у Борику (фото: banjaluka.rs.ba) -
Дјечије игралиште у Борику (фото: banjaluka.rs.ba)

Радојичић је истакао да је Бањалука ново игралиште у близини Основне школе "Бранко Ћопић" добила у седмици када обиљежава Дан града, те да представља лијепу поруку која је потпуно у сагласности са мотом обиљежавња Дана града - "Бањалука као град младих и пријатељ дјеце".

"Малишани су добили јако лијеп простор за игру, а примијетим да су задовољни и грађани Борика. Ова локација је у прошлости била предмет жестоке дебате о њеној будућој намјени, те баш када смо потписали уговоре и завршили све формалности у вези са изградњом игралишта, појавиле су се сумње шта то градимо", рекао је Радојичић новинарима.

Он је изразио наду да ће на простору Борика и Центра, гдје живи велики број људи, бити изграђени још неки садржаји који ће бити од користи свим грађанима.

Директор компаније "Микрофин" Младен Боснић рекао је да компанија ове године обиљежава 20 година успјешног рада, те је тим поводом одлучила да донира средства за изградњу дјечијег игралишта у Борику, али и за још четири игралишта у градовима БиХ.

"Жеља нам је била да нашем граду из којег смо кренули у пословни подухват, поклонимо лијепо игралиште и у томе смо успјели", рекао је Боснић.

Он је напоменуо да ова компанија у својим активностима веома води рачуна о најмлађој популацији, што се и показало овом акцијом.

"Вјерујем да ћемо својим дјелима мотивисати и друге фирме и појединце да раде у истом правцу и помогну да у граду имамо боље и занимљивије садржаје", рекао је Боснић.

Извор: Срна