latinica  ћирилица
21/04/2017 |  17:34 ⇒ 22/04/2017 | 00:36 | Аутор: РТРС

Влада Српске: Угрожавање пословања Алумине ненадокнадив губитак

Влада Републике Српске је у протеклом периоду донијела низ одлука и мјера, којима је значајно доприносила и доприноси напретку Алумине д.о.о. Зворник.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Влада посматра Алумину не само као успјешну компанију, која ће у будућности бити још успјешнија, него и као упориште развоја Сарајевско-зворничке регије, али и Републике Српске.

Влада Републике Српске ће предузимати мјере из своје надлежности, водећи рачуна о Алумини, али и другим привредним субјектима, чије пословање, напредак и резултат рада зависе и од ове компаније.

С обзиром на то да производња и укупан статус Алумине зависи и од одлука судова, Влада Српске још једном наглашава неопходност професионалног и на закону заснованог поступања судова.

Влада Српске позива све актере, чак и када су њихови пословни интереси супротстављени, на поштовање закона и сарадњу, како би се заштитило пословање ове компаније, али и егзистенција запослених и чланова њихових породица.

Влада Републике Српске наставља све активности које ће допринијети стабилизацији пословања Алумине, али и других привредних капацитета у технолошком ланцу, с циљем напретка и развоја цијеле ове регије и Републике Српске.

Угрожавање пословања Алумине је ненадокнадив губитак за Републику Српску, наводи се у саопштењу Владе Српске.