latinica  ћирилица
21/04/2017 |  17:39 | Аутор: РТРС

Мркоњић Град: У прекиду снабдијевање струјом појединих села

Због сњежног невремена које је ове седмице погодило Републику Српску, у прекиду је снабдијевање струјом појединих села у општини Мркоњић Град, рекао је Срни портпарол Републичке управе цивилне заштите Жељко Стојановић.
Струја, зима - Фото: nezavisne novine
Струја, зимаФото: nezavisne novine

Стојановић је навео да је ријеч о селима Баљвине, Дабрац, Сурјан, Дубица, Подрашница и Подшиљак, да су екипе на терену и раде на отклањању кварова.

Висина сњежног покривача у Мркоњић Граду, како је рекао, износи до 75 центиметара, а у општини Купрес око 40 центиметара.

Он је додао да је у Кнежеву сњежни покривач преко 60 центиметара, да се саобраћај одвија отежано, а да је снабдијевање електричном енергијом нормализовано.

Према његовим ријечима, са аспекта заштите и спасавања, стање у Републици Српској је редовно.

"На Сокоцу, у Рогатици, Вишеграду, Новом Горажду, Источном Новом Сарајеву, Фочи већи дио кварова на електродистрибутивној мрежи је отклоњен током претходног дана. Без напона су остале трафо-станице на подручјима са малом насељеношћу. Снабдијевање водом је уредно", рекао је Стојановић.

Он је нагласио да су сви главни путни правци проходни, док се локални путеви чисте.

Стојановић је напоменуо да је на магистралном путу Соколац-Источно Сарајево, преко Романије, забрањен саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере.

Извор: Срна