latinica  ћирилица
21/04/2017 |  17:53 ⇒ 22/04/2017 | 00:34 | Аутор: РТРС

Основни суд у Зворнику: Блокада рачуна "Алумине" остаје док се пресуда не испуни у потпуности

Основни суд у Зворнику саопштио је данас да блокада рачуна компаније "Алумина" остаје на снази док се рјешење о извршењу не проведе у цијелости.
Основни суд у Зворнику огласио се саопштењем за јавност (фото: radioosvit.com) -
Основни суд у Зворнику огласио се саопштењем за јавност (фото: radioosvit.com)

У саопштењу се додаје да се рјешење о извршењу не мора провести у цијелости ако тражилац извршења, односно фочанска фирма "Павгорд", не предложи одгађање извршења, повуче приједлог за извршење или уколико дође до обустављања извршења према одредбама Закона о извршном поступку.

Наводи се да је Основни суд у Зворнику надлежан према Закону о судовима Републике Српске и да у складу са рјешењем Вишег привредног суда у Бањалуци од 21. јануара 2016. године поступа у предмету Укио банке из Литваније против "Алумине" из Зворника.

Поступајући по приједлогу Укио банке за извршење донесено је рјешење 13. јуна 2016. године којим је усвојен приједлог Укио банке да је даље заступа у извршном поступку фирма "Павгорд" из Фоче.

На наведено рјешење жалила се компанија "Алумина" па је, одлучујући о жалби, Окружни суд у Бијељини донио рјешење 11. фебруара ове године, којим је потврђено рјешење суда у Зворнику од 13. јуна 2016. године.

Рјешење Основног суда Зворник од 13. јуна 2016. године донесено је у складу са Законом о извршном поступку Републике Српске.

На основу наведеног рјешења, Основни суд у Зворнику је 12. априла ове године донио рјешење о блокади рачуна компаније "Алумина", којом се налаже да се новчана средства на рачунима "Алумине" преносе у корист "Павгорд" из Фоче, наводи се у саопштењу. 

Извор: Срна