latinica  ћирилица
21/04/2017 |  20:11 | Аутор: РТРС

Тузлански кантон: Пронађени оружје, муниција и дрога

У претресима стамбених и помоћних објеката на подручју Живиница, Тузле, Лукавца, Калесије, Грачанице и Градачца пронађени су оружје, муниција и дрога, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.
Полиција Федерације БиХ - Фото: РТРС
Полиција Федерације БиХФото: РТРС

Током претреса на подручју општине Живинице, код двадесетдвогодишњег лица чији су иницијали М.М. пронађени су дигитална вага, 49 пластичних чаша са засијаним канабисом, 126 метака за аутоматску пушку, дрога "амфетамин-спид" и друге биљне материје.

Над овим лицем извршена је криминалистчка обрада и оно ће уз извјештај бити предато Кантоналном тужилаштву Тузла на даље поступање због сумње да је починило кривично дјело недозвољено држање оружја и неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Током другог претреса на подручју Живиница, код четрдесетшестогодишњег лица чији су иницијали Н.А. пронађен је пиштољ "це-зе" без дозволе са пет метака.

Против овог лица биће поднесен извјештај Кантоналном тужилаштву Тузла због сумње да је починило кривично дјело неовлаштено набављање, држање и продаја оружја.

У претресу у Тузли, код лица чији су иницијали А.Х. пронађен је француски кључ као средство извршења кривичних дјела, након чега је ово лице ухапшено и предато надлежном тужилаштву због сумње да је починило кривично дјело разбојништво.

Код лица Р.К, током претреса у Тузли, пронађена је одређена количина робе широке потрошње која се можа довести у везу са извршењем кривичних дјела крађа, те ће након документовања кривичног дјела против наведеног лица бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву.

Претреси су извршени по налогу надлежних судова.

Извор: СРНА