latinica  ћирилица
22/04/2017 |  09:36 ⇒ 09:37 | Аутор: РТРС

Данас топлије, температура до 18 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити топлије у односу на претходне дане, уз дневну температуру од 10 до 18 степени Целзијусових.
Прољеће - Фото: РТРС
ПрољећеФото: РТРС

Јутрос је хладно уз мраз у већини предјела и претежно ведро. Само је на сјевероистоку у региону Семберије облачније уз температуру мало изнад нуле. И на крајњем југу Херцеговине је без мраза.

Током дана биће топлије, на југу и западу претежно сунчано са мало облака, у осталим предјелима умјерено облачно. На истоку дуж ријеке Дрине понегдје ће се јавити врло слаба киша.

У ноћи ка недјељи на сјеверу се очекује постепено наоблачење, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха биће од 10 до 18, у вишим предјелима од четири степена Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен западни, поподне југозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 9.00 часова: Бјелашница минус осам степени Целзијусових, Мајевац минус шест, Чемерно, Шипово, Соколац и Кнежево минус пет, Мркоњић Град, Хан Пијесак, Бугојно и Мањача минус четири, Рудо и Котор Варош минус три, Рибник, Калиновик и Чајниче минус два, Фоча, Нови Град, Вишеград и Челинац минус један, Мраковица, Сребреница, Сарајево, Тузла и Зеница нула, Гацко, Билећа, Приједор, Крупа на Уни, Бихаћ и Зворник један, Невесиње и Добој два, Бањалука, Србац и Требиње три, Бијељина пет, а Мостар и Неум шест степена Целзијусових.

Висина снијега јутрос у 8.00 часова: Кнежево 51 центиметар, Хан Пијесак 40, Мраковица 37, Соколац 10, Мркоњић Град седам, Рибник и Шипово шест, Чемерно пет, Калиновик четири и Сребреница један центиметар.

Извор: СРНА