latinica  ћирилица
22/04/2017 |  12:33 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Мур: Нема више политичке стабилности на нивоу БиХ

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур изјавио је данас у Бијељини да је тужна чињеница да нема више политичке стабилности на нивоу БиХ.
Џонатан Мур у Бијељини - Фото: СРНА
Џонатан Мур у БијељиниФото: СРНА

"Жао нам је да су за неке људе фотеље удобније од конкретних корака у корист народа", рекао је Мур након сусрета са градоначелник Бијељине Мићом Мићићем.

Он је навео да у Савјету министара, чак и Предсједништву БиХ, нема више консензуса ни компромиса и оцијенио да је политичка нестабилност велика препрека на путу ка интеграцијама и реформама.

"Људи који су добили повјерење бирача имају високе дужности, уставна права, демократске, уставне и политичке одговорности и морају често наћи заједничка рјешења, такво стање није у БиХ", закључио је Мур.

Шеф Мисије ОЕБС у БиХ је поручио да компромис није пораз, него заједничка побједа.

"Градоначелници и начелници то знају, живећи са суграђанима сваки дан са ситним ресурсима на локалном нивоу, да компромис није пораз, него је знак способности", истакао је Мур.

Он је рекао да дубоко поштује улогу локалних заједница и често их посјећује, јер је важно да се говори о конкретним локалним питањима како би се обезбиједили бољи услови живота за грађане.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је након разговора са Муром да је Мисија ОЕБС-а пријатељ овог града и да је то више пута доказано у најтежим условима, попут катастрофалних поплава 2014. године у региону и санирања њихових посљедица.

Према његовим ријечима, теме разговора са Муром биле су образовање и сарадња са невладиним органзацијама, а заједнички закључак је да их треба подржати као важну спону између грађана и Градске управе и допринос развоју града.

Извор: СРНА