latinica  ћирилица
24/04/2017 |  09:03 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Наставак маратонске сједнице Предсједништва СДА

Чланови Предсједништва СДА данас би требало да наставе сједницу која је прекинута 29. марта након више од шест сати засједања.
Предсједништво СДА - Фото: klix.ba
Предсједништво СДАФото: klix.ba

На сједници би чланови тог тијела требало да се изјасне о извјештају комисије СДА о инциденту у Сребреници када је нападнут замјеник предсједника СДА и министар цивилних послова БиХ Адил Османовић.

Ријеч је о извјештају комисије за које се Предсједништво СДА обавезало да ће након комплетирања свих информација "донијети одлуку о искључењу из странке свих актера који су учествовали у организацији и извођењу покушаја рушења одлуке о увођењу повјереништва" у Сребреницу.

Чланови Предсједништва требало би да се изјасне и о актуелним политичким дешавањима попут неусвајања сета закона којим је предвиђено повећање акциза у БиХ.

Извршни одбор СДА у Тузланском кантону прошле седмице је поручио предсједнику СДА Бакиру Изетбеговићу да је боље да оду у опозицију уколико нису у стању да испуне обећања која се односе на инфраструктурне пројекте. Они су навели и да одређени функционери из ТК врше притисак на Изетбеговића како би дестаблизовали тај одбор СДА.

ХДЗ БиХ најавио је да ће ове седмице путем клубова у Парламентарној скупштини БиХ у парламентарну процедуру упутити измјене Изборног закона БиХ тако да ће се Предсједништво СДА највјероватније изјаснити и о захтјевима предсједника ХДЗ-а Драгана Човића.

С обзиром на то да власт на нивоу државе и ентитета не функционише грађани очекује да ће врх СДА заузети став и о овом питању, посебно уколико су узму у обзир оптужбе коалиционих партнера да СДА онемогућава или отежава нормалан рад коалиционих партнера.

Извор: Кликс