latinica  ћирилица
24/04/2017 |  19:31 ⇒ 25/04/2017 | 09:08 | Аутор: РТРС

Брачни пар Изетбеговић - Бакир и Себија дијеле све, па и службене аутомобиле (ВИДЕО)

На аферу "Предсједнички аутомобил" која већ данима потреса јавност у БиХ, први пут реаговао је главни актер - члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

То што је његова супруга Себија, приликом посјете Универзитетско-клиничком центру у Тузли користила службени аутомобил и возача Предсједништва БиХ, Изетбеговић је немушто правдао, како је рекао, пријетњама по безбједност и жељом да је заштити. Ни ријечи, међутим, о злоупотреби положаја!

Брачни пар Изетбеговић - Бакир и Себија дијеле све, па и службене аутомобиле. И исте такве - службене возаче. Прије седам дана у комплекс Клиничког центра Тузла, у "предсједничком аутомобилу" шкода суперб стигла је Себија. У истом аутомобилу пред централу СДА данас је на сједницу Предсједништва, али не БиХ, већ СДА стигао Бакир.

Изреволтиран питањем о злоупотреби возила, љутито је одговорио. За шест и по година колико столује у Предсједништву БиХ он и његова породица, каже примали су пријетње, неке и по живот опасне. И баш уступајући супрузи свој службени аутомобил, одлучио је да безбједност породице подигне на већи ниво.

- Директно и документовано, моја супруга доживи разне непријатности тако да ја њу немам намјеру пустити незаштићену - рекао је Изетбеговић.

Са Себијом Изетбеговић је штитио и њене сараднице из Клиничког центра. Да ли је и њима пријећено, остало је нејасно. Но и њих је у предсједничком аутомобилу возао предсједнички возач Амар Мацић. Ово је још један доказ како се Изетбеговић односи према Предсједништву и према држави, јасна је Душанка Мајкић, члан Комисије за одбрану и безбједност БиХ.

Умјесто одговорности за злоупотребу положаја, ово је још један примјер бахатости и непоштовања институција БиХ, прије свега Предсједништва, јасна је Мајкићева. Не би изненадило да Изетбеговић већ сутра или вечерас почне да распоређује и полицајце.