latinica  ћирилица
25/04/2017 |  10:13 | Аутор: РТРС

Изетбеговић: Шепић је прешао "црвену линију"

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је да је разлог искључења Сенада Шепића из ове странке то што је прешао "црвену линију", а да изрицање "јавног укора" Салку Соколовићу, Садику Ахметовићу и Шемсудину Мехмедовићу представља "жути картон".

"Констатовали смо да су посланици из СДА у Представничком дому Сенад Шепић, Салко Соколовић, Садик Ахметовић и Шемсудин Мехмедовић радили противно ставу СДА. Били смо их обавезали да гласају за измјене сета закона о акцизама по хитном поступку", рекао је Изетбеговић након сједнице Предсједништва странке.

На сједници Предсједнишства СДА констатовано је да због оваквог понашања наведених посланика није усвојен сет закона о акцизама по хитном поступку, те да су они таквим понашањем нарушили углед и нанијели штету странци, преносе федерални медији.

Посланик у парламенту БиХ Салко Соколовић очекује да ће ускоро и он бити искључен из СДА, јер неће одустати од захтјева које је раније упутио предсједнику странке Бакиру Изетбеговићу.

Соколовић је рекао да ће, уколико Изетбеговић не демократизује СДА и уколико не одржи ванредни конгрес, странка на изборима 2018. године доживјети дебакл, те да он не жели да буде "на броду који тоне".

Коментаришући "јавни укор" Предсједништва СДА, Ахметовић је рекао да је "око жутих јако занимљиво, а правила игре судија не зна". "Бојим се да у наредном циклусу нећемо проћи ни претквалификације са овим `друштвом", рекао је Ахметовић.

Он је коментарисао и најаву да ће бити иницирана смјена Хамдије Фејзића са позиције потпредсједника Главног одбора СДА.

"Бакир је понизио свог замјеника који је нападнут физички. Никада нико није понизио никог у СДА оволико колико је Бакир понизио /Адила/ Османовића. Било би занимљиво извадити из архива све ставове Изетбеговића у вријеме док се борио да преузме странку. Колико је критика и негативних ставова изрекао на политику /некадашњег лидера СДА/ Сулејмана Тихића, а никада није кажњен", подсјетио је Ахметовић.

Извор: СРНА