latinica  ћирилица
25/04/2017 |  10:49 | Аутор: РТРС

"Ратници" у полуфиналу Запада, побједе Торонта и Атланте

Голден Стејт је на гостовању декласирао Портланд са 128:103 и са 4:0 се пласирао у полуфинале Западне конференције НБА лиге.
НБА - Фото: Getty Images
НБАФото: Getty Images

У преосталим утакмицама домаћини су искористили предност домаћег терена и убједљиво савладали ривале. Атланта је надиграла Вашингтон са 111:101 за изједначење у серији на 2:2, а Торонто је био бољи од Милвокија са 118:93 за 3:2.

"Ратници " су немилосрдно ушли у друго гостовање у Орегону и већ на старту повели са чак 45:22. Потом су предност одржавали до краја утакмице и било је само питање са којом разликом ће добити четврти меч који их води у наредни круг плеј-офа.

Тим је опет предводио Стеф Кари, који је меч завршио са 37 поена, 8 асистенција и 7 скокова, а пратио га је Дрејмонд Грин са 21 поеном, шест ухваћених лопти, четири додавања и три блокаде, док су се истакли још и Клеј Томпсон са 18, односно резервиста Дејвид Вест са 12 поена.

У тиму Портланда, Демијан Лилард са 34 поена и шест асистенција није могао да заустави налет гостију јер је имао добру подршку само од Ал Фарук Амина, са 25 поена и седам ухваћених лопти, док су остали знатно подбацили, а Си-Џеј Макалум је имао само шест поена и пет скокова.

Екипа Стива Кера ће у борби за финале играти са победником окршаја између Лос Анђелес клиперса и Јуте, где је тренутно 2-2 у победама.

Торонто је убедљиво савладао Милвоки са 118:93 и повео са 3:2, начинивши преокрет послије лошијег старта у плеј-офу.

По ефикасности, предводио их је Норман Пауел са 25 поена и по четири скока и асистенције, а најбоље га је пратио Серж Ибака са 19 поена и шест скокова.

Одлично их је пратио и остатак тима, Демар Дерозан је имао 18 поена и шест асистенција, Кајл Лаури је поред 16 поена додао десет поригравања и по три украдене и скока, док је Демар Керол имао 12 поена и шест ухваћених лопти.

Код гостију су се истакли само Јанис Адетокумбо са 30 поена, 9 скокова, и по три асистенције, украдене и блокаде и Руки Малком Брогдон са 19 поена. Двоцифрен је био само још Грег Монро са 11 поена.

Најзанимљивији сусрет одигран је у Џорџији између Атланте и Вашингтона, уз неколико резултатских преокрета.

Гости су боље кренули и повели, домаћи су преокренули резултат, онда је уследило изједначење, да би Атланта на крају концентрисанијом тимском игром успела да добије меч са 111:101 и стигне до изједначења у победама.

У тиму Атланте је чак седам играча имало двоцифрен учинак. Најбољи је био Двајт Хауард са 16 поена (6/14 за два) и 15 ухваћених лопти, док је Пол Милсеп био близу трипл-дабла са 19 поена, девет скокова и седам асистенција.

Денис Шредер убацио 18, Кент Бејзмор 16, Тим Хардавеј Џуниор 15, Теуран Принц 11, а Хосе Калдерон 10 поена.

У тиму из престонице САД предњачио је Бредли Бил са 32 поена и пет скокова, одличан је био и Џон Вол са 22 поена, десет асистенција и пет скокова, Ото Портер Џуниор забележио је 13 поена, док је Марћин Гортат имао чак 18 ухваћених лопти, поред свега два поена, али све то није било довољно да се задржи предност у побједама.

Извор: Танјуг