latinica  ћирилица
25/04/2017 |  10:53 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

Сребреница- инсталирање противградних станица (ВИДЕО)

Улагање у прерађивачке капацитете, јавни позиви за нове саднице воћа, подстицаји, само су неки од пројеката у развоју пољопривреде на подручју општине Сребреница.
Противградне станице у Сребреници - Фото: РТРС
Противградне станице у СребренициФото: РТРС

Инсталирање девет противградних станица је још један у низу пројеката подршке развоју пољопривреде на подручју ове општине.

Инсталирање противградних станица за Ивка Станојевића са Залазја код Сребренице значиће боље приносе малина јер ће штете од града, које посљедњих година нису биле мале, бити минимизиране.

Општина Сребреница је пројекат финансирала са 90.000 марака. Пољопривреда је развојна шанса у Сребреници. Зато је инсталирано 9 станица са ракетама које ће покривати комплетну територију општине Сребреница али и сусједне општине.

Осим овог пројекта, општина Сребреница у сарадњи са министарством пољопривреде ради на реализацији још неколико пројеката који ће, како је истакнуто, омогућити запошљавање око 50 радника.

Тренутна производња малине у Сребреници износи око 1.200 тона циљ је приносе удвостручити. Због тога општина планира до краја године расписати неколико конкурса за додјелу садница малине и проширење засада.