latinica  ћирилица
25/04/2017 |  11:31 ⇒ 11:40 | Аутор: РТРС

Шојгу: Интерес Београда и Москве за развој војне сарадње

Русија и Србија потврђују интерес двије земље за развој сарадње у војној и војно-техничкој области, рекао је министар одбране Русије Сергеј Шојгу током сусрета са министром одбране Србије Зораном Ђорђевићем уочи 6. Московске конференције за међународну безбједност.
Сергеј Шојгу (Фото: Министарство одбране РФ) -
Сергеј Шојгу (Фото: Министарство одбране РФ)

"Наши редовни сусрети потврђују још једном наш интерес за унапређење сарадње која се успоставља између нас како у војној, тако и у војно-техничкој сфери", рекао је Шојгу.

Он је истакао да Москва посматра Београд као поузданог и провјереног партнера, који брани основне принципе међународне безбједности, пренијела је руска агенција Тас.

"Нажалост, свијет не постаје мирније и стабилније мјесто, а догађаји у посљедњој деценији повезани са `обојеним револуцијама` и разне инвазије и насилна свргавања државних руководстава не доводе до било чега доброг", додао је Шојгу.

Према његовим ријечима, при томе првобитни циљ достизања демократије и процвата још није достигла ниједна држава у којој су организоване "обојене револуције".

Шојгу је рекао да је Московска конференција усмјерена да се размотре та питања и размијене мишљења, а можда нађу и нека рјешења.

Он је нагласио да побједа на предсједничким изборима у Србији Александра Вучића учвршћује увјереност Русије да ће јачати пријатељски и партнерски односи двије земље.

"Молио бих да му пренесете моје честитке и најискреније жеље за успјехом. Наши редовни сусрети потврђују узајамни интерес одбрамбених ресора Русије и Србије за развој контруктивних односа", додао је Шојгу.

Извор: СРНА