latinica  ћирилица
25/04/2017 |  11:54 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Одржан "Дан отворених врата" за матуранте из Српске (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић поручио је данас матурантима, будућим студентима, да им Универзитет у Бањалуци може пружити квалитетно образовање.
Радојичић - обраћање матурантима - Фото: СРНА
Радојичић - обраћање матурантимаФото: СРНА

Обраћајући се на манифестацији "Дан отворених врата за матуранте Републике Српске", Радојичић је рекао будућим студентима да ће у свом послу много пута морати да се усавршавају, те мијењају занимања.

"Када будете обилазили Универзитет и факултете, сугеришем вам да осим вашег основног интересовња за поједини факултет размишљате и о томе које ће вам занимање и који факултет дати добру прилику за запослење", истакао је Радојичић на манифестацији одржаној на бањалучком Универзитету за око 2.200 матураната из Републике Српске.

Он је напоменуо да је град Бањалука град зеленила, парова и младих, те да осим образовања нуди културне, спортске и рекреативне садржаје.

Ректор бањалучког Универзитета Милан Матаруга рекао је матурантима да им Универзитет у Бањалуци нуди могућност да стекну квалитетно и употребљиво знање које ће их учинити конкурентнијим на тржишту рада по завршетку студија или ће им обезбиједити сјајну основу за наставак школовања и усавршавање у другом и трећем циклусу студија.

Он је пожелио матурантима добродошлицу на бањалучки Универзитет и истакао да су дипломе на овој високошколској установи већ више од 40 година међународно препознате и признате.

Матаруга је додао да је на основним студијама на бањалучком Универзитету до сада дипломирало више од 31.000 студената, од којих су данас многи угледне, познате и признате истакнуте јавне личности, лидери, руководиоци великих компанија, те научни радници, професори.

Након отварања манифестације, матуранти су се у групама упутити на факултете које су жељели да посјете, гдје су добили више информација о студијским програмима, полагању пријемног испита, организацији наставе, а у поподневним часовима за њих је у мензама Студентског центра "Никола Тесла" предвиђен ручак.

Извор: СРНА