latinica  ћирилица
25/04/2017 |  14:36 | Аутор: РТРС

Интер Симеонеу: Имаш 20 дана да прихватиш 55 милиона

Дани Стефана Пиолија одбројани су у Интеру, а прва жеља челника неро-азура је да на клупи виде садашњег тренера Атлетика из Мадрида Дијега Симеонеа.
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk) -
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk)

Понуда је изузетна, али нису вољни много да чекају, зато су поставили ултиматум, пише Газета дело Спорт.

Пиоли је већ поднио оставку, али је управа није прихватила, јер у овом тренутку немају адекватну замијену. Крај му се највероватније спрема послије Наполија, а сезону ће по свему судећи привести крају тренер младог тима Веки.

Управа одавно има дугорочни план да на клупи сједи, некадашњи играч клуба Дијего Симеоне. Аргентинац, који је Атлетико вратио на шпанску и европску мапу, освојивши првенство, куп и играо два пута финале Лиге шампиона, изјавио је својевремено да би волио да некада води Интер. Али су се ствари убрзале и управа миланског великана изнијела је понуду. Она износи 55 милиона за наредних пет година, али уз ултиматум да популарни Чоло за, најкасније 20 дана, мора да се изјасни.

Ова бројка од 20 дана дјелује прорачунато с тим да Симеоне види да ли ће се Атлетико пласирати у финале Лиге шампиона, а пут води преко градског ривала Реала, који им је у претходне три године сва три пута стајао на путу ка европској круни.

За 20 дана биће познато да ли ће Симеонеов Атлетико превазићи европски комплекс Реала. Уколико то успије, титула је онда на дохвату руке, а то би био поуздан знак да је Аргентинац завршио мисију на Калдерону.

Извор: sportklub.rs