latinica  ћирилица
25/04/2017 |  14:53 | Аутор: РТРС

Црнадак одбацио Додикове тврдње

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак упутио је данас писмо предсједнику Републике Српске Милораду Додику у којем је навео да није истина да му се од преузимања дужности министра никада није обратио као предсједнику Републике.
Милорад Додик и Игор Црнадак - Фото: илустрација
Милорад Додик и Игор ЦрнадакФото: илустрација

"Напротив, први телефонски позив који сам обавио из кабинета министра, у априлу 2015. године, био је према Вама. Позвао сам Вас, као предсједника Републике Српске, да Вам кажем да сам преузео дужност министра, да сам ја представник Републике Српске и да сам спреман да, као министар који ће остваривати вриједне и корисне контакте, заједно урадимо што више за Српску", истиче се у писму.

Црнадак је додао да су више пута разговарали и послије тога, у важним ситуацијама, као што су резолуција о Сребреници, оспоравање Дана Републике Српске.

Када је ријеч о Представништву Републике Српске у Израелу, Црнадак је у писму упућеном предсједнику Републике навео да га не занима /шеф Представништва у Изарелу/ Арие Ливне, већ да је позвао институције Републике Српске да, у складу са својим надлежностима, реагују у вези са Представништвом, јер је, како каже, Влада Израела послала озбиљне поруке да "Представништво већ двије године не постоји, да није имало никакве забиљежене активности, да је шефу Представништва забрањен приступ свим институцијама у Израелу и да је непожељан на било каквим састанцима у којима учествују израелски званичници".

"То су све тврдње Министарства иностраних послова Израела, па Вас молим да овај проблем, који очигледно имате, рјешавате са њима", рекао је Црнадак.

У саопштењу из Министарства иностраних послова БиХ наводи се да је Црнадак у писму навео да није тачан податак да је на изборима освојио 200-300 гласова, већ да је освојио 11.480, те да је "поносан на сваки глас јер је чист као суза".

Извор: СРНА