latinica  ћирилица
25/04/2017 |  15:46 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Средњошколаци из Кајзерслаутерна у Бањалуци

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић организовао је данас пријем за групу средњошколаца из Кајзерслаутерна из Њемачке, који учествују у заједничком едукативном пројекту са ученицима бањалучке Гимназије.
Радојичић - прес - Фото: РТРС
Радојичић - пресФото: РТРС

Долазак средњошколаца у Бањалуку финансирао је њемачки Телеком.

Градоначелник Бањалуке је пожелио добродошлицу гостима и изразио задовољство што сарадња градова није остала само на нивоу сарадње администрација.

- Овдје се реализује сарадња на нивоу средњих школа и у вези је са конкретним пројектима. Гости из Њемачке ће током боравка имати прилику да, осим бањалучке Гимназије, виде љепоте нашег града - рекао је Радојичић и истакао да два града сарађују од 2003. године, када је потписан споразум о партнерству.

Ученици бањалучке Гимназије, који учествују у пројекту у оквиру којег ће бити израђена два три-де штампача, посјетиће у јуну Кајзерслаутерн.

Пројекат, смјештај и боравак ученика финансира њемачки Телеком са 10.000 евра. Уколико се овај едукативни пројекат покаже успјешним и настави се спроводити, Телеком ће и даље издавајати овај износ новца у те сврхе.