latinica  ћирилица
25/04/2017 |  22:20 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

КЛС: Звезди припао дерби

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан резултатом 85:74 у "вјечитом дербију" који је обиљежио друго коло Кошаркашке Суперлиге.

У хали "Александар Николић" виђен је поприлично лош и нервозан меч, без много ритма и са превише фаулова, а у тој ситуацији боље су се снашли "!црвено-бијели".

Судијска тројка константно је сјецкала је игру, али је домаћин ипак имао више расположених играча и дошао до трећег тријумфа у четвртом овосезонском дуелу са највећим ривалом.

Изабраници Дејана Радоњића много боље су отворили дуел – направили су серију 12:0 и одбраном потпуно разоружали вјечитог ривала. Ипак, већ од трећег-четвртог минута некаквог ритма и није било јер је судијска тројка свирала много фаулова.

Чак 31 лична грешка досуђена је у првих 20 минута, а Партизан је, највише захваљујући Новици Величковићу, Урошу Луковићу и Браниславу Ратковици стигао до егала. Звездини кошаркаши очајно су шутирали слободна бацања и то их је коштало већег вођства.

Одлучујући период сусрета био је крај трећег квартала – Џенкинс, који је шутирао веома лоше, везао је неколико добрих напада, у противничкој екипи једини расположени био је Урош Луковић и Звезда је вратила двоцифрену предност.

У првих пет минута посљедње дионице актуелни српски и регионални шампион отишао је на максималних +15, Партизан је имао још један налет, али није било ни времена ни снаге за преокрет.

Споменути Митровић одиграо је можда и најбољу партију ове сезоне и постигао 17 поена (4-4 за два, 2-2 за три, 3-4 пенали), уз по 4 скока и асистенције. Њега је испратио Чарлс Џенкинс који је дао два поена мање, од тога чак 13 у другом полувремену, али и 9 успЈешних додавања. Огњен Кузмић додао је 14 поена, два више од Милка Бјелице, док је Нејт Волтерс стао на 10.

С друге стране, Луковић је предводио "црно-беле" са 17 поена и 6 скокова, поен мање и једну ухваћену лопту мање од центра имао је Бирчевић, а Величковић је додао 13 поена и имао 8 скокова. Двоцифрен је још био Вања Маринковић са 11 поена.

Послије овог сусрета Звезда има максималних 2-2, док је Партизан забиљежио по пораз и побједу.

У екипи Дејана Радоњића поново није било Стефана Јовића који је почео индивидуално да тренира, док је непосредно пред загријевање дуел добио занимљиву увертиру.

Тренер Партизана Александар Џикић нашалио се са Немањом Дангубићем и показао да влада одлична атмосфера између два највећа српска клуба.

У сљедећем колу "црвено-бели" гостују ФМП, док "црно-бели" дочекују Динамик.

Извор: Б92