latinica  ћирилица
26/04/2017 |  08:24 | Аутор: РТРС

Суви и мјестимично влажни коловози

Саобраћај се у Републици Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони камења или земље на коловоз, а у котлинама и уз ријечне токове, посебно на истоку, има јутарње магле.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Ради постављања расвјете на прикључној рампи на ауто-пут биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Градишка-Бањалука, у мјесту Клашнице и саобраћај ће бити регулисан привременом сигнализацијом.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, због чега је петља "Маховљани", затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова обуставља се саобраћај у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, те на регионалном путу Прњавор-Станари код Прњаворске петље.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова је измијењен режим одвијања саобраћања.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, у рејону Љељенче, у току су радови на санацији коловоза, због чега се саобраћај од 7.00 до 17.00 часова одвија наизмјенично, једном траком.

Због деминерских радова, привремене су обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој-Нови Маглај у близини насеља Рјечица Доња од 7.00 до 16.00 часова у интервалима од 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На путевима у Федерацији БиХ повећан је број бициклиста и мотоциклиста у саобраћају.

Због асфалтирања регионалног пута, саобраћај се обуставља у Малешићима, на подручју Илијаша, данас од 7.00 до сутра у 7.00 часова.

Алтернативни правац за возила до 7,5 тона је Доња Вогошћа-Караула-Малешићи, а за возила тежа 7,5 тона Семизовац-Јошаница-ауто-пут-Малешићи.

На осталим дионицама гдје се изводе санациони радови постављена је привремена саобраћајна сигнализација, укључујући дионице ауто-пута Бутила-Сарајево запад-Лепеница /вијадукт Бојник и радови у близини тунела Игман/ и Зеница Југ-Какањ у мјесту Доњи Тичићи, као и магистралне путеве Тузла-Прибој, Тузла-Калесија, Бугојно-Купрес, Јабланица-Мостар и Жепче-Маглај.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због радова који још трају на подручју Хрватске, повремено се на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања формирају дуже колоне возила.

Због радова у Црној Гори, на граничном прелазу Клобук /Илино Брдо-Вилуси/, саобраћај се обуставља од 9.00 до 11.00 и од 13.00 до 15.00 часова.

Дужа чекања на обављање граничне контроле могу се очекивати посебно током празника и туристичке сезоне.

Како би се избјегле неугодности и проблеми на границама из АМС савјетују путницима да провјере све документе, посебно уколико су током протекле двије године били украдени, изгубљени или поништени, да провјере вриједе ли им путни документи /лична карта или пасош/.

"Прије путовања провјерите стање на граничним прелазима и изаберите граничне прелазе на којима је мања гужва или путујте у вријеме кад се не очекује гужва, избјегавајте путовање током викенда, будите стрпљиви и слиједите упутства граничне полиције", препоручују из АМС Републике Српске.

Извор: Срна