latinica  ћирилица
26/04/2017 |  09:59 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

Најскупљи филм у историји Индије коштаће 140 милона евра

Дводјелни филм, оригиналног назива "Randamoozham", са ветераном Моханлалом у главној улози, коштаће око 140 милиона евра. Главни финансијер пројекта је милијардер БР Шети из Уједињених Арапских Емирата.
Најскупљи филм у историји Индије - Фото: Wikipedia
Најскупљи филм у историји ИндијеФото: Wikipedia

"Randamoozham" је адаптација истоименог романа индијског аутора и сценаристе Васудевана Наира. Роман је, заправо, реинтерператција пјесничког епа "Mahabharate" из перспективе Бхиме, другог принца Пандава. Филм ће бити сниман на енглеском, тамилском и језицима хинди, малајалам, канада и телугу.

"Махабхарата је еп свих епова. Вјерујем да овај филм не само да ће поставити глобалне стандарде већ да ће репозиционирати Индију и њену снагу у митолошком приповједању. Увјерен сам да ће филм бити преведен на преко 100 језика и допријети до три милијарде људи широм свијета", истакао је Шети у изјави.

Филм ће режирати Шрикумар Менон, који је рекао за "Њу Индија експрес" да ће на филму радити умјетници награђени Оскарима.

- Преговарамо са најбољима на свијету из филмске бранше. Циљ нам је да ово буде филм за глобално тржиште - рекао је Менон.

"Махабхарата" је адаптирана за филм и ТВ неколико пута до сада. Током година, на малим и великим екранима, емитоване су верзије на хинди, телугу и тамилском, док је угледни позоришни редитељ Питер Брук 1985. урадио деветочасовну верзију на енглеском, касније преточену у мини-серију. Брук се прошле године поново вратио "Mahabharate" са новом адаптацијом под називом ""Battlefield".

Очекује се да снимање филма "Randamoozham" почне у септембру сљедеће године а да први дио стигне у биоскопе почетком 2020.

Потпуна верзија епа садржи више од 100.000 стихова, чинећи га два пута дужим од "Библије" и седам пута дужим од "Илијаде" и "Одисеје" заједно.

Извор: Guardian / Блиц