latinica  ћирилица
26/04/2017 |  11:44 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Лакташи- Почела изградња три водоводна система (ВИДЕО)

Планом капиталних инвестиција, у општини Лакташи ове године превиђена је изградња три водоводна система у различитим дјеловима општине. Већ је почела изградња водоводног система Брдо.
Лакташи- изградња водовода - Фото: РТРС
Лакташи- изградња водоводаФото: РТРС

Иако се налазе само два километра од општинског средишта, становници насеља Брдо до сада нису имали воду за пиће. Због неповољне конфигурације земљишта сви досадашњи напори мјештана и општинске власти да се на Тришића брдо доведе вода остајали су без резултата.

Предсједник Грађевинског одбора Тихомир Трифковић објашњава да је један од разлога висинска разлика у односу на постојећи резервоар, и додаје, да ће помоћу нових техничких рјешења и изградњом резервоара и препумпних станица, ово  питање бити ријешено.

Мјештанин Вељко Тришић подсјећа да годинама имају проблема због недостатка водовода, јер воду довозе у кантама и бурадима, те се сналазе на разне начине.

Вриједност радова на локалитету Брдо износи 570.000 КМ. Рок за завршетак радова је 13 мјесеци послије којих ће 120 домаћинстава овог дјела општине Лакташи добити квалитетну воду за пиће. 

Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић рекао је да се надају да ће радови бити завршени до краја године и да ће 75 домаћинстава на Тришића брду и 45 на Берића брду, које ће бити прикључени на овај систем, добити квалитетну питку воду.

Осим на Тришића брду, средствима Европске инвестиционе банке, градиће се и водоводни системи у Гламочанима и Друговићу.