latinica  ћирилица
26/04/2017 |  16:21 ⇒ 17:24 | Аутор: РТРС

Приједор: Завршетак пројекта реконструкције и проширења водоводне мреже (ВИДЕО)

У Приједору ускоро завршава реализација вишемилионског пројекта реконструкције и проширења водоводне мреже на подручју града и приградских насеља. Због ових радова, за сутра су у већем дијелу Приједора најављена искључења воде.
Приједор - водоводна мрежа - Фото: РТРС
Приједор - водоводна мрежаФото: РТРС

До прекида у водоснабдијевању сутра, од 5 до 19 часова доћи ће у једном дијелу центра Приједора, али и у дијеловима насељима Урије, Чиркин Поље, Врбице, Нова Орловача, Гашића насеље, Пухарска и Аеродромско насеље.

Захваљујући овом пројекту, нову, али и реконструисану водоводну мрежу добиће неколико хиљада Приједорчана. Радови би требало да буду завршени до краја маја.

Захваљујући пројекту реконструкције и проширења водоводне мреже, чија је вриједност око четири милиона марака, нови водоводни систем добиће више од двије хиљаде домаћинстава у десетак приједорских градских и приградских насеља.

У току су радови у приједорском насељу Урије.

Анкетирани мјештани трвде да су тренутним снадбијевањем воде на овом подручју задовољни и да је оно много боље него раније.

Циљ пројекта су квалитетније водоснабдијевање и вишеструко смањење губитака воде. На овај начин биће изграђено 60 километара водоводне мреже са око три хиљаде кућних прикључака.

"Ти послови су уродили плодом. Смањени су, немамо више губитака у том дијелу града Приједора, немамо кварова, а првенствено притисци у водоводној мрежи подигнути су на ниво задовољавајући у односу на ниво који ми тражимо који ми требамо имати у водоводном систему", рекао је ово Драгослав Кабић, руководилац производно-техничког сектора у предузећу "Водовод" Приједор.

Због радова на дистрибутивној мрежи, из приједорског "Водовода" за сутра најављују искључења, од 5 до 19 часова.

"Центар града ће имати воду, односно сва она насеља испод малог трга лијево, Пећани и Рашковац- сви ће они бити уредно водоснабдијевени у овом горњем дијелу, у дијелу отприлике негдје око улице Бранислава Нушића", појаснио је Драгослав Кабић, руководилац производно-техничког сектора у предузећу "Водовод" Приједор.

Завршетак радова у оквиру овог пројекта предвиђен је за крај маја. Радови ће бити финансирани донаторским и кредитним средствима Европске инвестиционе банке, уз 15 одсто учешћа грађана и локалне заједнице.