latinica  ћирилица
26/04/2017 |  17:22 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Црнадак-Тајани: Стабилност Балкана значајна и за Европу

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и предсједник Европског парламента Антонио Тајани сагласили су се данас да је стабилност Балкана од огромног значаја за цијелу Европу и да је неопходна интензивна сарадња, посебно у борби против тероризма и организованог криминала, те на рјешавању мигрантске кризе.
Црнадак-Тајани - Фото: СРНА
Црнадак-ТајаниФото: СРНА

Током разговора у Бриселу, Црнадак је рекао да европска будућност БиХ има највећи могући консензус у Републици Српској и Федерацији БиХ, као и сва три конститутивна народа, те да представља једну од ријетких тема око које су сви у БиХ сагласни.
Он је изразио очекивање да ће попуњавање Упитника Европске комисије бити завршено у првој половини године, те да ће бити створени услови да се БиХ одобри кандидатски статус до краја 2017. године, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Тајани је потврдио снажну подршку Европског парламента и других институција ЕУ европском путу БиХ, те изразио посебно интересовање за стање у области медија, слободе говора и борбе против корупције.

Током састанка је договорено да Тајани, на позив Црнатка, током љета посјети БиХ.

Извор: СРНА